Overslaan en naar de inhoud gaan
Marco de Groot
Projectcoördinator & Grafisch Vormgever
Over mij

Mijn naam is Marco de Groot en ik ben werkzaam als Projectcoördinator en Grafisch Vormgever bij stichting Sociaal Cement.

In 2017 kwam ik voor het eerst in contact met Sociaal Cement. Als tweedejaars student CMV was ik op zoek naar een onderzoeksstage. Na een verkennend gesprek over de inhoud van Sociaal Cement was ik direct enthousiast. Ondanks dat de stageopdracht mij voor dat studiejaar ergens anders bracht hield ik contact met de stichting. Uiteindelijk heb ik bij Sociaal Cement mijn derdejaars-stage en afstudeeropdracht uitgevoerd en ben ik sinds mijn afstuderen werkzaam bij de stichting.

Met de projecten van Sociaal Cement wordt door mij en mijn collega’s ingezet op de brede maatschappelijke (talent)ontwikkeling van jongeren. Ik vind dit belangrijk aangezien ik zelf door sociaal professionals hebben bijgedragen aan het ontdekken en ontwikkelen van mijn talenten wat ertoe heeft geleid dat ik een HBO-studie ben gaan volgen.

Als sociaal professional binnen Sociaal Cement hoop ik dan ook net als de sociaal professionals in mijn leven bij te kunnen dragen aan de positieve ontwikkeling van jongeren. 

Naast mijn werkzaamheden bij Sociaal Cement houd ik mij bezig met stand-up comedy, sport en gezonde voeding en ben ik bestuurslid bij Dynamic Arts, een organisatie die in samenwerking met een lokale welzijnsorganisatie het jongerenwerk in de gemeente Laren vormgeeft.